Представници УИС-а у оквиру ЕУНОРС-а учествовали на конференцији „ЕУ – Србија 2018“

Представници Универзитета у Источном Сарајеву активно су учествовали у раду конференције Међународни пословни сусрети „EU-SERBIA 2018″ која је одржана 31. јануара 2018. године у Београду.

Универзитет у Источном Сарајеву узео је учешће на овом значајном догађају као један од чланова конзорцијума Европске мреже предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС), а у име Универзитета на конференцији је учествовао декан Економског факултета Брчко доц. др Срђан Лалић.

На овогодишњој конференцији било је ријечи о инвестицијама, расту и запошљавању, као и о прехрамбеном сектору, дигитализацији и пословној подршци.

У другом дијелу конференције организовани су билатерални сусрети привредника у оквиру Европске мреже предузетништва, а чланови ЕУНОРС-а имали су бројне састанке са представницима компанија из земаља Западног Балкана и ЕУ.

Организатор Међународних пословних сусрета била је Привредна комора Србије, а догађај се одржао под покровитељством Европске мреже предузетиштва, док је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске један од коорганизатора.

Пословни сусрети успјешно су одржавни у склопу посјете предсједника Европског парламента Србији.

У оквиру активности Европске мреже предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС), у Бањој Луци су у претходном периоду одржана два састанка конзорцијума пројекта ЕУНОРС на којима су презентоване појединачне активности чланова конзорцијума, као и планиране активности.

Договорено је да ће у наредном периооду ЕУНОРС радити на припреми новог радног програма, гдје ће посебан осврт бити на Универзитету у Источном Сарајеву, Универзитету у Бањој Луци и Иновационом центру Бања Лука, како би се више посветили међународним пројектима и трансферу технологије. Планирано је и да универзитети предузму активности на увођењу више факултета (машински, електротехнички, пољопривредни) у активности Мреже.