Објављена коначна ранг-листа стипендиста Фонда “Др Милан Јелић”

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић”, за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија  на универзитетима у Републици Српској (РС), Босни и Херцеговини (БиХ) и високошколским установама у иностранству за академску 2017/2018. годину пристигло је укупно 356 пријава за сва три циклуса студија од чега је 335 пријавa задовољило услове прописане конкурсима.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС односно БиХ додијељено је укупно 77 стипендија за академску 2017/2018. годину у мјесечном износу од 400 КМ за 9 мјесеци студија, док је за студенте на иностраним високошколским установама додијељено укупно 52 стипендијe. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у републици Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500,00 КМ, и 800,00 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Добитници стипендије Фонда „Др Милан Јелић” у категорији иностраних студената првог циклуса студија за текућу академску годину успјешни су студенти престижних универзитета Harvard, Massacchusetts Institute of Technology, New York University, Техничког универзитета у Минхену, Purdue University и Први московски државни медицински универзитет.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно 44 примљене пријаве, додијељено је 8 годишњих стипендија у износу од по 5.000,00КМ, док је студентима трећег циклуса студија додијељено 6 годишњих стипендија, од укупно 22 пријаве које су задовољило високе услове Конкурса, у износу од по 10.000,00 КМ за текућу академску годину.

Добитници стипендија другог и трећег циклуса студија, успјешни су студенти чак пет престижних свјетских универзитета као што су University of Cambridge, Datrtmouth College,  University Paris Diderot – Paris 6, Eberhard Karls Universitat и Универзитет Вирцбург.

Наредни конкурс за додјелу стипендија студентима II и III циклуса студија за академску 2017/2018. годину биће објављен у мјесецу мају 2018. године.

Од настанка идеје о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић” додијељено је преко 2.040 годишњих стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима у укупном износу од преко 9,92 милиона КМ. Годишњи грант за додјелу стипендија најуспјешнијим студентима из Фонда „Др Милан Јелић” износи 750.000,00КМ.

Коначну ранг-листу студената првог, другог и трећег циклуса студија можете погледати https://www.fondmilanjelic.org/

Више информација на сајту https://www.fondmilanjelic.org/

 Извор: vladars.net