Старт / Сва Обавјештења / Дипломатска академија у Бечу

Дипломатска академија у Бечу

Аустријска амбасада у Босни и Херцеговини саопштила је да Дипломатска академија у Бечу у академској 2018/19. години нуди више студијских програма и курсева, а за одабране кандидате из БиХ на располагању су и посебне стипендије Аустријске развојне агенције (Austrian Development Agency – ADA).

Кандидатима су на располагању сљедећи студијски програми и курсеви:

1) 55. дипломски студијски програм: једногодишњи студијски програм са широким интердисциплинарним образовањем у области међународних односа за апсолвенте на универзитетима свих усмјерења. Тежиште овог програма је на упознавању структура и политика Европске уније. Нарочит профил овог студијског програма обиљежен  је учењем практичних вјештина (техника презентације и преговарања, реторике, пројектног менаџмента итд), интензивним програмом језичког образовања и вишејезичке наставе (њемачки, енглески и француски).

 2) 23. M.A.l.S. – студијски програм (Master of Advanced International Studies): двогодишњи мастер програм са тежиштем на Европи. Кандидати који већ  располажу довољним интердисциплинарним академским образовањем у области међународних односа, могу бити примљени директно у другу годину. Овај студијски програм реализује се у сaрадњи са Универзитетом у Бечу.

3) 12. E.T.I.A. – студијски програм (Master in Environmental Technology &International Affairs): двогодишњи мастер програм у  сарадњи са Техничким универзитетом у Бечу.  Полазници овог студијског програма ће се упознати и са политичком, привредном и правном позадином (1. година на Дипломатској академији), као и са научно¬ техничким аспектима међународних питања везаних за околину (2. година на Техничком универзитету).

4) Љетни курс за њемачки језик, културу и цивилизацију Аустрије: интензивна настава њемачког језика за  све нивое знања језика, са екскурзијама и радионицама о аустријској политици, историји и култури.

Додатне информације о понуди Дипломатске академије у Бечу, информације о начину пријаве за одређене студијске програме, као и формуларе за пријаву можете пронаћи на веб страници Дипломатске академије у Бечу: https://www.da-vienna.ac.at

Дипломатска академија Беч додјељује и ограничен број стипендија и помаже у посредовању за студентске кредите. Могућности за подршку варирају од програма до програма.