Успјешно одржан међународни симпозијум „Нови хоризонти 2017″ на Саобраћајном факултету Добој

Саобраћајни факултет Добој Универзитета у Источном Сарајеву био je домаћин шестог по реду научног скупа “Нови хоризонти саобраћаја и комуникација 2017”, одржаног 17. и 18. новембра, који је окупио учеснике са шест континената, односно 18 држава, а објављена су 82 рада у чијем је креирању учествовало 206 аутора.

Након поздравне ријечи декана Саобраћајног факултета доц. др Зорана Ћургуза, скуп је свечано отворио први замјеник генералног директора Института за истраживање и пројектовање у жељезничком саобраћају из Москве Јефим Наумович Розенберг.

У оквиру конференције потписани су меморандуми о сарадњи између Саобраћајног факултета из Добоја са једне стране те Универзитета за науку и технологију из Ирана и Института за истраживање и пројектовање у жељезничком саобраћају из Москве са друге стране.

Такође, потписан је уговор о пословно техничкој сарадњи са фирмом „X Експрес“, која је била генерални спонзор скупа.

Скупу су присуствовали генерални директор Жељезница Републике Српске Драган Савановић, директор агенције за безбједност Саобраћаја Републике Српске Милија Радовић, проректор за људске ресурсе УИС-а проф. др Перица Гојковић, проректор за науку, истраживање и развој УИС-а проф. др Славиша Мољевић, као и угледни професори универзитета из Ирана, Јужноафричке Републике, Словачке, Аустрије, Финске, Македоније, Хрватске, Србије, БиХ, те остали бројни гости.