На Универзитету у Источном Сарајеву почела настава у академској 2017/18. години

На организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву данас је почело извођење наставе у академској 2017/18. години.

Декани и професори на свим факултетима и академијама УИС-а јутрос су одржали уводни час бруцошима, након чега је почела редовна настава.

Декан Економског факултета Пале проф. др Љубиша Владушић зажелио је добродошлицу за 119 бруцоша, истакавши да је мисија Економског факултета да припреми универзитетски квалификоване економисте који ће бити способни да, као менаџери и лидери, у организацијама и институцијама својим знањем и способностима дају снажан и трајан допринос развоју савременог друштва.

Декан Медицинског факултета Фоча, једног од малобројних факултета у Републици Српској који је успјешно, у складу са одобреним квотама, извршио планирани упис бруцоша у академску 2017/18. годину, зажелио је студентима успјех у будућем раду.

Бруцоше Машинског факултета поздравили су декан проф. др Ранко Антуновић и продекан за научно-истраживачки рад проф. др Биљана Марковић поручивши им да ће се сви на Факултету максимално трудити да студентима пренесу знање како би након завршетка студија лако пронашли запослење.

Пријем за бруцоше уприличен је и на Факултету за производњу и менаџмент Требиње, гдје их је декан проф. др Душан Јокановић упознао са наставним кадром и правилима студирања, а представљени су им и лабораторије, библиотека и учионице Факултета.

Бруцоше Технолошког факултета у Зворнику поздравили су декан проф. др Миладин Глигорић и продекан за наставу доцент Драган Вујадиновић.

У академску 2017/18. годину у два уписна рока уписано је 1.420 бруцоша, док резултати трећег уписног рока, који је завршен у петак, још нису обрађени.

У саставу интегрисаног Универзитета у Источном Сарајеву налази се 15 факултета и двије академије на којима студира око 13.000 студената.