Почео дводневни семинар у оквиру пројекта „Rе@WBC“ на Универзитету у Источном Сарајеву

На Универзитету у Источном Сарајеву данас је почео дводневни семинар за младе истраживаче који је организован у оквиру Еразмус+ пројекта „Rе@WBC“.

Овим тренинг – семинаром обухваћена су предавања и радионице о темама: управљање пројектима, писање приједлога истраживачких пројеката, интеркултурална комуникација, етика у истраживању и предузетништво.

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета УИС-а проф. др Дејан Бокоњић приликом отварања тренинга истакао је како је организовање оваквих семинара битно за младе истраживаче јер могу размијенити искуства, те јачати сегмент истраживачког рада који је веома важан за развијање високошколских установа.

Проректор Бокоњић је напоменуо да су финансијска средства за овакве пројекте у БиХ ограничена, те да је изузетно важно искористити прилику за учешће у овом и сличним међународним програмима.

За учешће у семинару пријављено је 60 истраживача са Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву и Универзитета Црнe Горе.

Предавач је истакнути професор са Универзитета у Ковентрију (University of Coventry) проф. Peter Harrison.

Циљ организовања дводневног семинара је унапређење вјештина младих истраживача универзитета у региону у вези са планирањем и спровођењем истраживања, учешћем у истраживачким пројектима те основама предузетништва.

Семинар је организован у оквиру Еразмус+ пројекта „Re@WBC“ – Јачање истраживачког потенцијала у високом образовању за напредан развој региона Западног Балкана (Enhancement of HE research potential contributing to further growth of the WB region).