Стипендије Фондације Конрад Аденауер за 2017/2018. академску годину

Фондација Конрад Аденауер расписала је конкурс за стипендије за студенте редовних студија на 1. или 2. години другог циклуса, тј. 4. или 5. години студија (све студијске групе) на неком од универзитета у БиХ у академској 2017/2018.

Рок за достављање пријава је 20.9.2017. године.

Један од услова за пријаву кандидата јесте да имају активан ангажман у цивилном друштву, политичкој странци или невладиној организацији, те просјек оцјена најмање 8,00 односно 3,5 (сви испити укључујући и први циклус).

Кандидат треба да буде старости до 30 година, не смије бити у радном односу, да посједује држављанство БиХ, да је заинтересован за рад Фондације Конрад Аденауер, као и да поштује вриједности за које се залаже Фондација.

Успјешни кандидати биће позвани на разговор са комисијом за избор, који ће бити одржан максимално два мјесеца по затварању конкурса.

Стипендирање обухвата новчану стипендију у висини од 250 КМ мјесечно за један семестар уз могућност продужења на цијелу академску годину, као и пратећи програм за стипендисте.

Кандидати који примају стипендију неке друге организације и бивши стипендисти Фондације Конрад Аденауер немају право пријаве.

Апликације са комплетном документацијом потребно је доставити на сљедећу адресу:

Фондација Конрад Аденауер Сагрџије 41а, 71 000 Сарајево

Формулари за пријаву доступни су у канцеларији, на WEB страници Фондације, на Facebook страници Фондације и упитом на praktikant.sarajevo@kas.de.

Детаљи Конкурса, као и списак потребне документације за стипендисте доступни су на Facebook страници Фондације Конрад Аденауер у БиХ (https://www.facebook.com/fondacijakonradadenauer.sarajevo), као и на WEB страници Фондације (http://www.kas.de/wf/doc/kas_49862-1522-15-30.pdf?170818122857).