На ЕТФ- у промовисано 20 дипломираних инжењера електротехнике, 4 магистра техничких наука и 3 магистра електротехнике

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је промовисано 20 дипломираних инжењера електротехнике, четири магистра техничких наука и три магистра електротехнике (мастера).

Декан Електротехничког факултета проф. др Зоран Љубоје честитао је промовисаним студентима и пожелио им да се убрзо запосле.

„Вјерујем да је већина наших промовисаних студената већ пронашла запослење“, истакао је декан Љубоје, напомињући да су инжењери Електротехничког факултета веома тражени на тржишту рада и да је и ове године, традиционално, ЕТФ био један од факултета за који су будућу студенти највише заинтересовани.

Проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић честитала је промовисаним студентима у име ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослава Грујића, осталих проректора и у своје лично име, те пожељела успјех у раду и да наставе да се професионално усавршавају.

За најбољег студента међу овогодишњим дипломцима проглашен је Милош Стевановић који је имао просјек оцјена 9.47.

„Захваљујем се професорима на знању које су нам несебично пренијели. Сада је све на привредницима од којих очекујемо да препознају квалитет инжењера ЕТФ-а и да нас запосле“, поручио је Савановић коме је уручено признање „Плакета Факултета“ и новчана награда.

Промовисаним студентима и свим награђеним студентима и наставницима честитао је и декан Електротехничког факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Бранко Блануша поручивши да ће се залагати да једина два електротехничка факултета у Републици Српској имају што бољу и интензивнију сарадњу.

На свечаности одржаној у амфитеатру Електротехничког факултета награђени су најбољи студенти по годинама студија у претходној академској години. Шест студената са највишим просјеком оцјена добило је признање „Плакета Факултета“ и новчане награде. Другопласираним и трећепласираним по успјеху по годинама студија уручене су „Плакете Факултета“.

„Плакете Факултета“ уручене су и заслужним гостујућим професорима проф. др Миленку Ђурићу са Универзитета у Београду и проф. др Петру МАтићу са Универзитета у Бањој Луци, као и истакнутим научним радницима Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву вишем асистенту мр Огњену Бјелици и вишем асистенту мр Миодрагу Форцану.

Захвалнице и новчане награде уручене су студентском тиму кога чини осам чланова, а остварили су запажене резултате на Такмичењу за најбољу технолошку иновацију 2016, као и на другим значајним такмичењима.

Свечаност је уприличио дуо „Лагримас“ Музичке академије УИС-а.

Свечаности су присуствовали декани и продекани факултета УИС-а, представници локалне власти, представници фирми са којима ЕТФ има дугогодишњу успјешну сарадњу, те пријатељи и породице промовисаних студената.