Одржана свечана промоција на Саобраћајном факултету у Добоју

На Саобраћајном факултету Добој Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру обиљежавања Дана Факултета, свечано су промовисана 124 дипломирана инжењера саобраћаја, 17 мастера саобраћаја и два магистра.

Студент генерације ове школске године је Дуња Радовић из Фоче са просјеком 9,9 током студија на Смјеру друмски и градски саобраћај.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић честитао је промовисаним студентима и зажелио да се што прије запосле, али и да наставе да се професионално усавршавају.

Ректор Грујић је истакао да се приводи крају инвестиција у вези са отварањем модерног техничког центра.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић је на данашњој свечаности рекао да ресорно министарство годинама успјешно сарађује са Саобраћајним факултетом у Добоју на различитим програмима. Такође, Трнинић је нагласио да су представници Министарства задовољни радом, опремљеношћу и активностима на осавремењавању наставе на овом Факултету.

Декан Саобраћајног факултета проф. др Зоран Ћургуз нагласио је да је Факултет оправдао постојање, те најавио отварање техничко-лабораторијског центра, који ће од септембра бити у функцији за студенте.

На свечаности у Добоју, министру саобраћаја и веза Републике Српске Неђи Трининићу уручена је Повеља за нарочите заслуге и допринос у развоју Саобраћајног факултета.

Заслужним организацијама и појединцима додијељене су повеље, признања и плакета.

Свечаности поводом 12 година постојања Саобраћајног факултета присуствовали су и проректор за људске и материјалне ресурсе УИС-а проф.др Перица Гојковић, проректор за наставу УИС-а проф. др Ранко Божичковић, као и бројни гости и званице.

До сада је на овом Факултету дипломирао 901 студент. Промовисано је 30 магистара и девет доктора наука, те 43 мастера саобраћаја.