У Њемачкој одржана радионица у оквиру пројекта CULTURWB

У оквиру пројекта CULTURWB, представници Универзитета у Источном Сарајеву др Дајана Вукојевић, проф. др Браниислав Машић и др Сања Центинео посјетили су „Heilbronn University“ (Kampus Künzelsau) у Њемачкој, гдје се током тродневне радионице (workshop) радило на креирању модула за цјеложивотно учење из области културног туризма.

Модул за цјеложивотно учење из области културног туризма стартоваће од наредне школске године на Универзитету у Источном Сарајеву.

Пројекат CULTURWB – у фокус ставља културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца – било на естетском, било на интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу. У складу са циљем и визијом увођења културног/културолошког аспекта у туризам на подручју Западног Балкана, партнери из ЕУ земаља, Аустрије, Холандије и Њемачке пружају своје знање, стручност и искуство како би се креирао интердисциплинарни програм целоживотног учења у области туризма.

CULTURWB пројекат промовише Западни Балкан као регион који посједује вриједно културно насљеђе којим се мора стручно и стратешки управљати како би нам трајало дуже.