Потписан Споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву и „EYOF-а 2019“

Представници Универзитета у Источном Сарајеву, Универзитета у Сарајеву и Европског омладинског олимпијског фестивала „EYOF 2019“ званично су потписали споразум, који има за циљ успостављање сарадње између ових институција, те ангажман студената на заједничком пројекту.

Споразум су 29. маја у Ректорату Универзитета у Сарајеву потписали градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, градоначелник Сарајева Абдулах Скака, проректор за науку, истраживање и развој УИС-а проф. др Славиша Мољевић, ректор Универзитета у Сарајеву проф. др Рифат Шкријељ и директор „EYOF 2019“ Сенахид Годињак.

Потписивању споразума су присуствовали и представници факултета који се налазе у склопу два универзитета, као и представници невладиних, омладинских и студентских организација са подручја градова домаћина фестивала који ће бити одржан 2019. године.

Планирано је да се у оквиру пројекта „EYOF 2019“ ангажује око 1.500 волонтера, највише студената, за које то представља одличну прилику да стекну стручну праксу.

Након потписивања Споразума о сарадњи, за студенте је одржана презентација пројекта „EYOF 2019“, гдје су им представљене могућности њиховог ангажмана као волонтера.