Одржана свечана промоција доктора наука Универзитета у Источном Сарајеву

На свечаности одржаној данас у амфитеатру Електротехничког факултета у Источном Сарајеву, ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић додијелио је звање почасног доктора наука проф. др Миломиру Нинковићу, те промовисао 25 доктора наука.

Проф. др Миломир Нинковић, угледни свјетски хирург који је започео каријеру на Универзитету у Источном Сарајеву, захвалио се на престижном признању које му је додијелио Универзитет и поручио да је неопходно континуирано улагати у науку и истраживање. Осврнувши се на своје почетке, професор Нинковић је рекао да УИС има представнике којима се може поносити и да је неопходно да управо такви људи промовишу Универзитет.

Ректор Грујић, заједно са деканима и менторима, уручио је дипломе овогодишњим докторима наука, честитао им на постигнутим резултатима и зажелио успјех у будућем раду.

„Ваш пут ка овом изузетном достигнућу у каријери није био лаган и поносни смо што је наш Универзитет на овај начин добио 25 нових научних радника. Честитам вам на марљивости, упорности и истрајности! Част је промовисати ваш успјех јер тако славимо и науку. Желим да наставите да славите науку и да промовишете наш Универзитет гдје год да се налазите“, поручио је ректор Грујић.

Он је истакао да је поносан на успјехе које је Универзитет остварио током протеклих 25 година свог рада.

„Прије 25 година се кренуло у рад са скромним кадровским и материјалним могућностима. Данас 75 одсто наставе изводе властити кадрови. Сви факултети нашег Универзитета опремљени су  најсавременијом истраживачком и наставном опремом, што даје могућност за даље унапређење рада. Поред тога, формирани су научно-истраживачки центри, чији је задатак јачање фундамелталних и примијењених истраживања, трансфера знања и иновација у реалном сектору“, нагласио је ректор Грујић.

 У име промовисаних доктора наука, присутним се обратила др Даница Савановић, која је докторску дисертацију одбранила на Технолошком факултету Зворник. Захваливши се менторима и професорима, нагласила је да сви могу бити поносни на Универзитет у Источном Сарајеву.

„Честитам колегама који су данас промовисани у престижно научно звање – доктор наука и желим да ово не буде крај, него нови почетак даљег професионалног усавршавања“, поручила је др Савановић.

Свечаности УИС-а присуствовали су помоћник министра просвјете и културе Републике Српске Радмила Пејић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, предсједник Скупштине Града Мирослав Лучић, начелници општина у саставу Града, представници јавног и културног живота, проректори, декани и студенти, запослени на Универзитету у Источном Сарајеву и други гости.