Гости из Русије и Кине посјетили Градску управу Источног Сарајева

Делегације универзитета из Русије и Кине, након данашње посјете Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву, посјетиле су и руководство Града Источно Сарајево.

Представнике академске заједнице угостио је градоначелник Ненад Вуковић који је рекао да му је велика част и задовољство што су Градску управу посјетили професори са престижних свјетских универзитета из двије највеће, економски изузетно развијене земље.

„Универзитет у Источном Сарајеву изузетно је значајан за представнике градске власти, сматрамо га стубом развоја овог Града и регије. Настојимо да, у складу са својим надлежностима, дамо допринос развоју Универзитета. Можемо се похвалити веома добром сарадњом са ректором и деканима свих осам факултета“, рекао је Вуковић, напомињући да Град Источно Сарајево подржава бројне активности факултета и Универзитета у цјелини.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић рекао је да Универзитет сарађује са универзитетима из Перма, Шангаја и Пекинга у области образовања, размјене студената и професора, али се нада да ће се сарадња проширити и на друге области.

„Желимо да, као партнери, заједнички наступамо према европским универзитетима, али и да сарадњу проширимо на област привреде, на градове и привредне субјекте. То је наш крајњи циљ и задатак“, рекао је ректор Грујић.

Ректор Грујић је, с тим у вези, најавио сусрет привредника, који би требало да буде одржан у новембру, а који ће организовати Град Источно Сарајево и Универзитет у Источном Сарајеву.

„На тај скуп биће позвани и гости из Русије и Кине“, рекао је Грујић.

Данашњем састанку присуствовали су представници Универзитета у Источном Сарајеву, као и декани Филозофског и Пољопривредног факултета.