Старт / Вијести - Факултет за производњу и менаџмент / Семинар из WEB дизајна на Факултету за производњу и менаџмент Требиње

Семинар из WEB дизајна на Факултету за производњу и менаџмент Требиње

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње Универзитета У Источном Сарајеву, одржан је дводневни семинар из WEB дизајна. Учесници семинара имали су прилику да прошире знања из савремених интернет технологија.

На семинару одржаном 20. и 21. маја, предавач је био проф. др Слободан Ђукановић, ванредни професор са Електротехничког факултета из Подгорице и руководилац студијског програма Примијењено рачунарство.

Професор Ђукановић је са полазницима курса обрадио актуелне области WEB програмирања. У току првог дана пређене су теме из „front-end“ програмирања (HTML, CSS, jQuery…), док је другог дана семинара обрађено „back-end“ програмирање (PHP, MySQl, Ajax…)

Семинар је окупио учеснике са Факултета за производњу и менаџмент Требиње, Академије ликовних умјестности, запослене у Рачунарском центру Универзитета у Источном Сарајеву, као и учеснике запослене у појединим привредним предузећима.

Планирано је да се и у наредном периоду организују слични семинари и љетне школе са најеминентнијим предавачима.