Одржана свечана промоција на Филозофском факултету

На Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана свечана промоција дипломираних студената, мастера и магистара наука.

Промовисано је 175 дипломираних студената првог студијског програма, 45 мастера и 19 магистара наука.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Радослав Грујић честитао је Филозофском факултету на светковини, као и студентима којима је зажелио брзо запослење и успјешан наставак школовања.

„Ово је почетак вашег професионалног напредовања, останите везани за ваш Филозофски факултет и усавршавајте се“, поручио је ректор Грујић, додајући да је увијек посавјетује руководство факултета да најбоље студенте задржи као асистенте.

Истичући да је Филозофски факултет највећи по броју студената и студентских група, ректор Грујић је зажелио да Факултет настави са успјешним научним радом.

Декан Филозофског факултета Драга Мастиловић рекао је да је од скромних почетака ратне 1994. године, Факултет израстао у „наставног и научног дива на којем на 17 студијских програма студира око 2.000 студената и ради 150 наставника и сарадника”.

Он је навео да се тренутно ради на лиценцирању студијског програма за француски језик и свјетску књижевност који би био компатибилан са програмом једног од најстаријих европских универзитета у Поатјеу, у Фрацуској.

“План је да то буду прве заједничке дипломе”, рекао је Мастиловић и додао да се пуно ради на међународној афирмацији Филозофског факултета и Универзитета у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, промоција је само дио Дана Филозофског факултета у оквиру којих ће данас бити отворена изложба радова студената Ликовне академије из Требиња, те одржано пјесничко вече Ђорђа Сладоја, а сутра ће бити настављени низом пригодних манифестација.

Као најбољи студенти генерације данас су награђене Маријана Драгичевић, са студијског програма Математика и рачунарство, која је дипломирала просјечном оцјеном 9,89, друга по успјеху је Дамјана Трифковић, са студијског програма Разредна настава и просјечном оцјеном 9,86, а трећа је Милица Бошковић, са студијског програм Математика и физика и просјечном оцјеном 9,84.

Филозофски факултет додијелио је плакету и захвалнице институцијама и грађанима заслужним за допринос развоја Факултета.

Свечану додјелу диплома употпунио је Хор Филозофског факултета.

Обиљежавању Дана Факултета присуствовали су представници амбасаде Кине, проректор УИС-а за културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, финансијски директор УИС-а мр Вера Мацура, велики број декана факултета Универзитета, као и представници градске власти, јавног, културног и политичког живота Републике Српске и БиХ.