Бесплатна љетња школа програмирања „EDIT17“ компаније „Comtrade“

Компанија „Comtrade“ и ове године организује бесплатну љетну школу програмирања. Сви иновативни и талентовани студенти завршних година техничких факултета, најчешће Одсјека за рачунарство и информатику, имаће прилику да се упознају са најсавременијим технологијама које се користе за развој софтверских рјешења у симулираном радном окружењу, кроз рад на пројекту.

Тема пројекта 2017 године је „RO(OM)BOT-BOT2(RE)SERVE“. Кроз овај пројекат студенти ће се упознати са креирањем „chat botova“ за резервацију конференцијских сала у хотелима те на тај начин, уз менторство висококвалификованих „software developera“,  обогатити своје знање у рјешавању глобалних проблема данашњице. Уз тимски рад у симулираном радном окружењу, студенти ће радити на развоју „RO(OM)BOT“ рјешења уз којег координација састанака у конференцијским салама никад није била лакша.

Пројекат има за циљ упознавање студента са најновијим технологијама развоја „chat bot“ апликација међу којима су: Java, Spring Boot Framework, NoSql базе података.

Уз „SCRUM“ – агилну методу развоја софтвера која ће пратити развој ове апликације, студенти ће поред техничких знања имати прилику да науче и основе вођења пројеката који се успјешно примјењују у свим водећим софтверским компанијама. Такође, упознаће се са процесима тестирања, креирања пројектне документације и тако искусити читав циклус развоја једног софтверског рјешења.

Трошкове организације љетне школе,  са задовољством, покрива „Comtrade“, тако да је учешће студената бесплатно.

Позивају се студенти да искористе отворену прилику за стицање нових знања, искустава и технологија, кроз тимски и пројектни рад у симулираном радном окружењу.

Пријаве су отворене до 20.6.2017. године, на EDIT  http://edit.world/bs/application/apply-for-bih/.