У Грацу одржана радионица у оквиру пројекта CULTURWB

У оквиру пројекта CULTURWB, представници Универзитета у Источном Сарајеву су на Универзитету Јоанеум у Грацу (FH JOANNEUM – University of Applied Sciences) учествовали у четверодневној радионици на којој је главна тема била креирање модула за цјеложивотно учење из области културног туризма.

Пројекат CULTURWB – у фокус ставља културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца – било на естетском, било на интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу. У складу са циљем и визијом увођења културног/културолошког аспекта у туризам на подручју Западног Балкана, партнери из ЕУ земаља, Аустрије, Холандије и Њемачке ће пружити своје знање, стручност и искуство како би се креирао интердисциплинарни програм целоживотног учења у области туризма.

Планирани програм цјеложивотног учења ће унаприједити знања и вјештине постојећих стручњака из сфере управљања културним насљеђем, те је за очекивати да ће мултидисциплинарност и сарадња међу секторима донијети бољи квалитет услуга и утицати на будуће стратегије за развој културног туризма, које сада не постоје у Србији, БиХ и Црној Гори.

CULTURWB пројекат промовише Западни Балкан као регион који посједује вриједно културно насљеђе којим се мора стручно и стратешки управљати како би нам трајало дуже.

На радионици која  је одржана у периоду од 24. до 28. априла, у име Универзитета у Источном Сарајеву присуствовали су др Дајана Вукојевић и доц. др Марко Ђого.