У Ректорату УИС-а одржан мониторинг Еразмус + пројекта “Qualification Framework Platform”

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан мониторинг Еразмус + пројекта „Qualifications Framework as Platform for the development  of learning outcomes based curriculum“ (QFP).

Универзитет у Источном Сарајеву један је од учесника у овом пројекту који има за циљ израду модела обуке за прогнозирање и идентификовање потребе тржишта рада у подручју квалификација, како би се осигурало лако мапирање квалификација на европском простору.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић поздравио је представнике институција које су партнери у QFP пројекту и изразио увјерење да ће пројекат бити успјешно спроведен у задатом року.

Суштина одржаног мониторинга била је да се види шта је досад урађено, као и да се дају сугестије за даљу имплементацију пројекта.

Посебан акценат био је на дисиминацији и одрживости резултата пројекта. Дискутовано је и о улози универзитета и агенција у реализацији пројекта QFP.

Оцијењено је да су досадашње фазе рада на пројекту успјешно реализовне и сугерисано шта би требало кориговати како би предстојеће етапе у пројекту биле што боље урађене.

У име Универзитета у Источном Сарајеву састанку су присуствовали проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић и проректор за наставу  проф. др Ранко Божичковић.

Мониторингу пројекта присуствовали су и професор Дермот Кахлан (Dermot Kahlan) са Универзитета у Лимерику (University of Limerick, Ireland) који је главни координатор QFP пројекта, директор Еразмус + канцеларије у БиХ Суад Мухибић, представник Еразмус + канцеларије у БиХ Нена Марковић, представник ЕУ делегације у БиХ Јадранка Михић, директор Свјетског универзитетског сервиса за БиХ (СУСБИХ) Харис Мухић, као и други представници институција – партнера у QFP пројекту.