Презентација такмичења за Најбољу технолошку иновацију сутра на ЕТФ у Источном Сарајеву

Презентација такмичења за Најбољу технолошку иновацију сутра ће бити одржана на Електротехничком факултету /ЕТФ/ у Источном Сарајеву.

Презентација ће бити одржана у малој сали ЕТФ-а са почетком у 11 часова, а осим представљања такмичења за Најбољу технолошку иновацију у 2017. години, биће презентоване и успјешне иновације које су учествовале на претходним такмичењима.

Посјетиоцима презентације такмичења за Најбољу технолошку иновацију представиће се Ненад Фуртула испред тима „STACTech“ који је осмислио иновацију „Систем за интелигентно управљање уличном расвјетом“, као и Огњен Бјелица испред тима „ETFUIS“ који је осмислио иновацију „Pay Later Parking System – PLPS“.

Више информација о такмичењу заинтересовани могу пронаћи на порталу www.inovacija.org, страници www.facebook.com/inovacija2017 и сајту Министарства науке и технологије Републике Српске.

Рок за пријаву тимова је 20. aприл, а почетни наградни фонд овогодишњег такмичења за Најбољу технолошку иновацију износи 38.000 КМ, од чега је за финалисте предвиђено 35.000 КМ, а преосталих 3.000 КМ за најбољи студентски и средњошколски тим.

Промоција овогодишњег такмичења за Најбољу технолошку иновацију већ је одржана у Бањој Луци, Добоју, Приједору, Градишци и Бијељини,  а планирано је и одржавање презентација у Зворнику, Источном Сарајеву и Требињу.

Министарство науке и технологије Републике Српске, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Србије, једанаесту годину за редом организује такмичење за Најбољу технолошку иновацију.

Током 10 година на такмичењу су учествовала 254 тима са укупно 1.016 чланова.

За иновације је награђено укупно 78 тимова.