Представници УИС-а и Града Требиње о имплементацији CULTURWB пројекта

У оквиру пројекта CULTURWB, који се односи на јачање капацитета за стварање промјена у туризму земаља Западног Балкана – стварање компетенција за менаџмент баштина и културног туризма, представници Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су Требиње гдје су са представницима Града и институција културе разговарали о могућности имплементације пројекта.

Представници УИС-а др Дајана Вукојевић, доц. др Младен Ребић и Оља Радојковић разговарали су са предсједником Скупштине града Требињe Драгославом Бањком о могућностима прикупљања података за сврхе пројекта (анкетирање) и спровођења појединих пројектних активности у Требињу.

Бањак је рекао да су представници Града Требиње заинтересовани за учешће и допринос пројекту CULTURWB, истичући да их и сама одредница Требиња као “града културе” обавезује да дјелују с циљем очувања културне баштине и унапређења туристичке понуде.

Састанку су присуствовали и представници требињских јавних установа – директор Културног центра Требиње Бранка Сарић, директор Музеја Херцеговине Ивана Гријић и директор Туристичке организације Требиње Марко Радић.

Очекивани резултати CULTURWB пројекта су развој нових програма за цјеложивотно учење и новог мастер академског студијског програма који за циљ има изградњу компетенција за квалитетно управљање унутар културних институција, управљање културним насљеђем, управљање догађајима унутар и ван институција, као и процесима развоја у оквиру културног туризма.