Средњошколцима из источног дијела Републике Српске представљени студијски програми УИС-а

У оквиру промотивне кампање “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”, представници Уније студената и Универзитета одржали су презентације у бројним средњим школама у источном дијелу Републике Српске.

Студијски програми које могу изабрати на 15 факултета и двије академије у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву представљени су ученицима завршних разреда у Средњошколском центру „Свети Василије Острошки“ у Сокоцу, Хан Пијеску, Средњошколском центру „27. јануар“ у Рогатици, Средњошколском центру „Иво Андрић“ у Вишеграду и ученицима у Рудом.

Презентација Универзитета у Источном Сарајеву одржана је и средњошколцима завршних разреда у Милићима, Власеници, Шековићима, Сребреници, Угљевику и Лопарама.

Будући студенти су упознати са тим да су значајна средства уложена у модернизацију лабораторија и ИТ опреме на Универзитету у Источном Сарајеву, чиме је омогућена практична примјена знања и дат замах развоју науке.

Промотивна кампања уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву улази у завршну фазу, те ће представници Уније студената Републике Српске, Универзитета и Студентског парламента Универзитета у наредном периоду одржати презентације у нашим универзитетским центрима у Брчком, Добоју, Зворнику, Палама и Источном Сарајеву.

Циљ промотивне кампање “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”, која је почела 20. фебруара и трајаће до 1. априла, јесте да се 9.000 ученика трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена упозна о могућностима студирања на Универзитету, те да се задрже млади у Републици Српској.

Кампањом је обухваћено 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске, као и дистрикт Брчко.

Универзитет у Источном Сарајеву основан је 14. септембра 1992. године. Од оснивања до данас, захваљујући изузетном ангажману руководства Универзитета и његових организационих јединица, републичких и локалних власти, Универзитет је успио изградити властити кадар уз константну посвећеност праћењу европских трендова у процесу високог образовања.