Интензивирање сарадње УИС-а са кинеским универзитетима – потписан Меморандум о сарадњи са Shanghai Polytechnic University

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић потписао је 15. марта Меморандум о разумијевању са Шангајским политехничким универзитетом (Shanghai Polytechnic University) из Кине с циљем развоја сарадње у области образовања, научног истраживања и других поља од заједничког интереса.

У оквиру споразума предвиђена је размјена наставника, студената, академског материјала, сарадња у организацији међународних семинара, радионица (workshops) и научних истраживања  у областима од интереса за обје стране.

Потписивање споразума са кинеским универзитетима договорено је током боравка делегације Универзитета у Источном Сарајеву на конференцији „16+1“ крајем октобра прошле године у Пекингу.

Shanghai Polytechnic University је институција високог образовања основана 1960. године коју карактерише инжењеринг као главна дисциплина, уз синхронизован развој мулти-дисциплина, укључујући економију, науку о менаџменту, књижевност и природне науке.