Састанак представника Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Сарајеву 

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву одржан је састанак представника УИС-а и представника Универзитета у Сарајеву.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић угостио је делегацију Универзитета у Сарајеву коју је предводио ректор проф. др Рифат Шкријељ.

На састанку, одржаном јуче у Ректорату УИС-а, закључено је да је досадашња сарадња два универзитета била коректна те да ће бити настављено развијање сарадње. Двије делегације су се усагласиле да размјењују искуства и примјењују добру праксу у раду два универзитета. Истакнуто је да је ближа сарадња потребна нарочито у области научно-истарживачког рада и заједничког наступа два универзитета у европском простору (Erasmus +, Horizon 2020).

У делегацији Универзитета у Сарајеву били су и проректор за научноистраживачки/умјетничкоистраживачки рад проф. др Изет Рађо и проректор за међународну сарадњу проф. др Александра Николић.

На састанку су , осим ректора Грујића, Универзитет у Источном Сарајеву представљали проректор за наставу проф. др Ранко Божичковић, проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Бранко Крсмановић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић и савјетник ректора проф. др Грујо Бјековић.