Настављена промотивна кампања “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”

Средњошколцима у Фочи, која је један од десет универзитетских центара Универзитета у Источном Сарајеву, данас је одржана презентација студијских програма УИС-а на којој је истакнуто да су значајна средства уложена у модернизацију лабораторија и ИТ опреме на Универзитету.

Ученици трећих и четвртих разреда могли су да се упознају са условима уписа и студирања на неком од 15 факултета и двије академије, који су смјештени у десет универзитетских центара, од Требиња, Фоче, Источног Сарајева до Бијељине, Брчког и Добоја.

Средњошколци су упознати са тим да је урађено много и на унапређењу студентског стандарда, те су студентима од ове године на располагању нови домови у Фочи и на Палама, као и нова зграда Богословског факултета у Фочи.

Представници Уније студената и Универзитета су током претходне седмице посјетили средњошколске центре широм Херцеговине. Студијски програми УИС-а представљени су ученицима девет одјељења трећег и четвртог степена у Средњошколском центру „Перо Слијепчевић“ у Гацку, као и гимназијалцима и економским техничарима завршних разреда у Билећи.

Презентација Универзитета у Источном Сарајеву одржана је у Средњошколском центру „Петар Петровић Његош“ у Чајничу, Средњошколском центру „Петар Ћоровић“ у Љубињу, као и у подручном одјељењу љубињске средње школе у Берковићима. Представљању студијских програма УИС-а у Берковићима присуствовао је и замјеник начелника Општине Бојан Самарџић, дипломац Економског факултета Пале, који је ученицима пренио своја искустава током студија и позвао их да студирају на нашем Универитету.

Ученици су сазнали нове детаље о Универзитету у Источном Сарајеву и велики број ових младих људи из источног краја Српске се већ одлучио да полаже пријемни испит за неки од студијских програма нашег Универзитета.

Унија студената Републике Српске, у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву и Студентским парламентом Универзитета, наставља промотивну кампању уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву.

Промотивна кампања под називом “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву” почела је 20. фебруара и трајаће до 1. априла. Кампањом је обухваћено 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске, као и дистрикт Брчко.

Циљ кампање је да се 9.000 ученика трећих и завршних четвртих разреда четвртог степена упозна о могућностима студирања на Универзитету, те да се задрже млади у Републици Српској.