Почиње кампања за упис на Универзитет у Источном Сарајеву

Унија студената Републике Српске, у сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву и Студентским парламентом Универзитета, покренула је промотивну кампању под називом “Изабери Српску – Изабери Универзитет у Источном Сарајеву”.

Промотивна кампања уписа на студијске програме првог циклуса студија Универзитета у Источном Сарајеву почиње данас и трајаће 45 дана.

Кампањом је предвиђено да представници студената и Универзитета обиђу 39 средњих школа у 27 општина и градова у источном дијелу Српске гдје гравитира Универзитет у Источном Сарајеву, као и средње школе у Дистрикту Брчко, гдје ће презентовати могућности студирања на 47 студијских програма ученицима трећих и завршних, четвртих разреда четвртог степена.

Кампања почиње презентацијом која ће данас бити одржана у Гимназији „Јован Дучић“ у Требињу, уз присуство представника Универзитета у Источном Сарајеву и Уније студената Републике Српске. Очекује се и присуство представника Града Требиње и Епархије Захумско-херцеговачке и Приморске.

Осим промоције самог Универзитета, његових људских и материјалних ресурса, циљ кампање јесте да задржи младе у Републици Српској и на овим просторима.

Универзитет у Источном Сарајеву основан је 14. септембра 1992. године Одлуком Народне скупштине Републике Српске. У саставу Универзитета је 15 факултета и 2 академије смјештених у 10 градова и општина у источном дијелу Српске. Од оснивања до данас, захваљујући изузетном ангажману руководства Универзитета и његових организационих јединица, републичких и локалних власти, Универзитет је успио изградити властити кадар уз константну посвећеност праћењу европских трендова у процесу високог образовања.

Кроз пројекат “Модернизације Универзитета у Источном Сарајеву”, све организационе јединице опремљене су модерном лабораторијском и полуиндустријском опремом, чиме је омогућена практична примјена знања и дат замах развоју науке.

Универзитет је члан Европске асоцијације универзитета, а од 2006. године студије на Универзитету изводе се у складу са Болоњским процесом. Од априла 2013. године Универзитет је акредитован као први јавни универзитет у БиХ. Данас, на Универзитету студира око 14 000 студената, док наставу изводи око 900 наставника и сарадника.

Универзитет у Источном Сарајеву представља генератор развоја локалних заједница у којима егзистирају организационе јединице Универзитета и стратешки је важан фактор развоја и гарант будућности Републике Српске.