Отворен позив за номинације за УНЕСКО награде за образовање за одрживи развој

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу – УНЕСKО отворила је позив за доставу номинација за УНЕСКО/Јапан награду за образовање за одрживи развој за 2017. годину.

Потребно је доставити номинациони образац, попуњен на енглеском језику и уз превод на један од службених језика у употреби у БиХ, као и пратећу документацију – у штампаној и електронској форми (на CD-у),  најкасније до 31.3.2017. године, објављено је на интернет страници Државне комисије БиХ за УНЕСКО.

Овом наградом, која је установљена на 195. засједању Извршног одбора УНЕСКО-а, у оквиру Глобалног акционог програма за образовање за одрживи развој, одаје се признање појединцима, институцијама, организацијама и другим субјектима за изузетне пројекте и програме у пољу образовања за одрживи развој.

Више информација о награди, критеријима и процесу селекције кандидата можете пронаћи на сљедећем линку: http://en.unesco.org/prize-esd/nomination, док се образац за номинацију може преузети на линку http://en.unesco.org/system/files/explanatory_note_2017.pdf.

Номинације се достављају поштом Државној комисији БиХ за УНЕСКО на адресу:

Министарство цивилних послова БиХ

Државна комисија БиХ за УНЕСКО

Трг БиХ бр. 1, 71000 Сарајево

Са назнаком: „Номинација за УНЕСКО-Јапан награду за образовање за одрживи развој 2017“.