Међународни симпозијум „Нови хоризонти саобраћаја и комуникација 2017″ – позив за пријаву апстраката

Шести Међународни симпозијум „Нови хоризонти саобраћаја и комуникација 2017″ одржаће се у Добоју 17 – 18. новембра 2017. године у простријама Саобраћајног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. 

Програмски одбор симпозијума позива Вас да извршите пријаву апстраката до 15. априла 2017. године.

Сви радови морају бити припремљени према званичном упутству симпозијума MS Word template и пријављени путем он лајн система open conference system.

Такође, сви пријављени радови подлежу двострукој слијепој рецензији, гдје рецензенти нису познати ауторима и обратно. Сваки рад рецензирају два рецензента, од којих је најмање један из иностранства.

Једна особа може пријавити највише два рада, било као аутор или коаутор. Изабрани најбољи радови са симпозијума биће објављени у сљедећим часописима: Међународни часопис „Horizons“ (EBSCO база), Национални часопис „Железнице“, Међународни часопис „Serbian Journal of Management“ (SCOPUS i EBSCO база).

Саобраћај је данас важан сегмент привредног система сваке земље и представља мултидисциплинарну област у којој се свакодневно извршава низ активности и процеса.

Саобраћај захтјева примјену метода оптимизације и рационализације, као и примјену савремених информационокомуникационих система. Свакодневно се тежи повећању безбиједности и сигурности учесника и робе у саобраћајним системима, повећању ефикасности извршавања свих активности, смањењу негативних екстерналија на животну средину, повећању квалитета живота у урбаним срединама и сл.

Циљ симпозијума је да промовише размјену научних, стручних знања, искустава и изврши усаглашавање ставова из области саобраћаја, транспорта и комуникација што представља драгоцјени допринос развоју ове области и рјешавању проблема.

Организатор симпозијума је Саобраћајни факултет Добој Универзитета у Источном Сарајеву, док су суорганизатори: Саобраћајни факултет Универзитета у Београду, Факултет техничких наука Универзитет у Новом Саду, Технички факултет Битољ Универзитета Св. Климент Охридски и Технички факултет Бор Универзитета у Београду.

Више информација о Међународном симпозијуму „Нови хоризонти саобраћаја и комуникација 2017″ можете пронаћи на веб страници http://www.novihorizonti.rs.ba/bs/.