Студенти УИС-а подијелили 150 пакетића малишанима из социјално угрожених породица

У Центру за високо образовање у Бијељини у недјељу, 25. децембра, подијељено је 150 новогодишњих пакетића за малишане из социјално угрожених породица у оквиру хуманитарне акције “А зашто ја немам пакетић?”.

У посљедњој и најљепшој фази ове хуманитарне акције учествовало је више од 90 волонтера, међу којима је највише било студената Факулета пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву, затим ученика Економске школе, као и ученика Пољопривредне и Медицинске школе.

Да овај дан буде посебан малишанима који су добили пакетиће, допринијели су и асистенти и студенти Педагошког факултета УИС-а који су одржали занимљиве и креативне радионице са дјецом. Приређена је и дјечија представа и долазак Деда Мраза, што је допринос агенције “Happy travel” и дјечијег позоришта „Маслачак“.

Подијеливши пакетиће, Деда Мраз је успио да и ове године уљепша празнике дјеци која су суочена са тешким животним условима.

Слаткиши и играчке прикупљани су четири дана у девет супермаркета, а захваљујући брижним и хуманим суграђанима спаковано је 627 пакетића. Велику помоћ и подршку акција је добила од компаније “Sport Vision”.

Списак дјеце која ће добити пакетиће формиран је у сарадњи са основним школама “Вук Караџић”, “Јован Дучић”, “Свети Сава” и “Кнез Иво од Семберије”, које су доставиле спискове са именима око 150 ученика који су социјално угрожени.

С обзиром на то да је припремљено 627 пакетића, није их било могуће подијелити дјеци у једном дану, тако да је 25. децембра поклоњено 150 пакетића, док ће остали малишани поклоне добити током наредих дана.

fpe paketici 2