Ректор Грујић присуствовао свечаности поводом обиљежавања 40 година Универзитета у Тузли

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић јуче је присуствовао свечаној академији којом је обиљежено 40 година постојања и рада Универзитета у Тузли.

Проф. др Радослав Грујић присутним се обратио у име Ректорске конференције БиХ и Универзитета у Источном Сарајеву честитајући значајан јубилеј овој високошколској установи, нагласивши да представници академске заједнице у Босни и Херцеговини треба да заједно учествују у научно-истраживачким процесима и на тај начин олакшају приступ европским фондовима. Такође, ректор Грујић истакао је да Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет у Тузли имају одличну сарадњу.

Ректор Универзитета у Тузли проф. др Самир Нурић нагласио је да је Универзитет у Тузли  дао немјерљив допринос бурном индустријском развоју 1970-их и 1980-их година, те да ће и у наредном периоду остати лидер у високом образовању на овим просторима.

На свечаности, која је одржана у Народном позоришту Тузла, премијерно је приказан документарни филм о историји Универзитета, претходних дана промовисана је и монографија “40 година Универзитета у Тузли”, док ће 22. децембра бити промоција доктора наука.

Такође, додјељена су и признања најбољим студентима.