Обиљежена крсна слава и Дан Факултета за производњу и менанџмент Требиње

Данас је, у амфитеатру Факултета за производњу и менанџмент Требиње, обиљежена крсна слава – Преподобни Јован Дамаскин и Дан Факултета.

Декан Факултета за производњу и менанџмент Требиње проф. др Душан Јокановић подсјетио је да је Факултет током 21 годину постојања захваљујући посвећености и раду имао константан напредак. Посебан акценат ставио је на веома успјешан научно-истраживачки рад на Факултету који се очитује кроз велики број научних пројеката национаног и међународног значаја.

“Надам се да ће и ова као и будуће генерације студената још више урадити да се Факултет боље позиционира у овој регији, иако је и сада центар научне мисли”, истакао је Јокановић и додао да су најбројнији на овом факултету студенти из Херцеговине, али да их има и из других градова Републике Српске.

Он је подсјетио да у оквиру пројекта “Енергетске ефикасности” зграда Факултета добила потпуно нови изглед, односно да је урађена топлотна изолација фасаде, измијењени прозори, уграђене топлотне пумпе, лед-расвјета и изолација тавана.

“За Факултет за производњу и менаџмент у Требињу сваке године заинтересован је све већи број студената, а улагање Владе Републике Српске у реконструкцију зграде ове високошколске установе је дефинитивно опредјељење да се озбиљно размишља о још јачем развију високог образовања у Херцеговини”, рекао је декан Јокановић.

Проректор за студенска питања, културу, умјетност и спорт Универзитета у Источном Сарајеву проф. мр Сандра Ивановић каже да требињски Факултет за производњу и менаџмент заједно са Академијом ликовних умјетности представља Центар развоја, науке и умјетности у овој регији.

“Факултет за производњу и менаџмент један је од 17 факултета Универзитета у Источном Сарајеву и ми смо веома поносни на студенте који изађу са ове образовне установе јер постају одлични професионалци”, истакла је проректор Ивановић.

На свечаности су додјељена признања заслужним институцијама. Највеће признање, Плакета Факултета, додјељена је Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Захвалнице за дугогодишњу успјешну сарадњу додјељене су Машинском и Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву и г-дину Спасоју Радовићу за велико залагање током реализације пројекта „Енергетске ефикасности“.

Деканова награда за најуспјешнијег студента у 2016. години додјељена је Срђану Сукновићу, апсолвенту на студијском програму Индустријско инжењерство за енергетику.

Обиљежавању Крсне славе и Дана Факултета присуствовао је велики број декана Универзитета у Источном Сарајеву , као и представници јавног и политичког живота града Требиња.