Ректор Грујић присуствовао манифестацији „Личност године“

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић присуствовао је манифестацији „Личност године in memoriam Жељко Копања“ коју традиционално организује дневни лист “Независне новине”.

Манифестација која промовише вриједности које стварају предуслове за разбијање предрасуда, разумијевање међу народима и бољи живот свих грађана одржана је синоћ у бањалучком хотелу „Босна“.

Уреднички колегијум овог дневног листа признање „Личност године“ додијелио је шефу мисије ОЕБС-а у БиХ Џонатану Муру јер је стао на страну ученика у Јајцу, који су дигли глас против подјела дјеце на основу националне припадности, као и због покретања питања процесуирања ратних злочина 20 година након рата.

За најбољег министра у Влади Српске, према избору читалаца “Независних”, изабран је министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић.

Најбољом у Влади ФБиХ проглашена је министар финансија Јелка Милићевић, а на нивоу Савјета министара БиХ признање је припало министру комуникација и транспорта Исмиру Јуски.

Новинарску награду “Никола Гузијан” уредништво “Независних” је ове године додијелило новинару “Алтернативне телевизије” Марину Маринковићу.

Признање за привредника године припало је директору „Нове банке“ Милану Радовићу.

Награда подвиг године “Јелена Трикић – мајка храброст” припала је другом разреду Основне школе “Осман Накаш” из Сарајева за помоћ Зејду Ћоралићу који не чује од рођења.