Тим УИС-а у финалу Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2016. године у Републици Српској

Универзитет у Источном Сарајеву представиће се иновацијом „Хоризонтална хидраулична преса 6000 kN са подизним столом 100 kN“ коју ће бранити тим из области машинства „Унистос“ из Добоја на финалу Такмичења за најбољу технолошку иновацију 2016. године у Републици Српској.

Финале такмичења ће се одржати у сриједу, 14. децембра, у 17 часова у Културном центру у Источном Новом Сарајеву.

Осим тима „Унистос“, овогодишњи финалисти Такмичења НТИ су и „Електро тим“ са иновацијом “Дигитални рекламни дисплеј”, „Матичњак“ са иновацијом “Трајно преносиво постоље за кошницу”, „Плави хоризонт“ са “Уређајем за стављање капи у очи”, „Sklopy toys“ са иновацијом “Laceboard” и „STACHTech“ са иновацијом “Систем за интелигентно управљање уличном расвјетом”.

За учешће на такмичењу за Најбољу технолошку иновацију 2016 пријавио се до сада рекордан број тимова из Републике Српске – 45 тимова од којих је 17 испунило све услове.

Наградни фонд овогодишњег такмичења је 35.000 КМ, а новина овог јубиларног, 10. такмичења, за најбољу технолошку иновацију у Републици Српској је додјела специјалних награда за најуспјешнији средњошколски и студентски тим.

Пројекат Такмичење за најбољу технолошку иновацију од 2007. године реализују Министарство науке и технологије Републике Српске и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, заједно са организационим тимом Факултета техничких наука из Новог Сада и осталим организаторима.

Позивамо Вас да присуствујете јубиларном, десетом финалу такмичења НТИ 2016 и својим присуством допринесете промоцији и популаризацији предузетничких вјештина, иновативних способности и нових технологија.