Трећа Конференција са међународним учешћем „COMETA 2016“

 

Машински факултет Универзитета у Источном Сарајеву од 7. до 9. децембра на Јахорини организује, трећу по реду, Конференцију са међународним учешћем COMETa 2016 – „Примјењене технологије у машинском инжењерингу“.

Циљ Конференције је да окупи еминентне домаће и свјетске стручњаке из области истраживања и примјене нових технологија и развоја машинских система, те да се кроз размјену искустава и знања, јавне презентације актуелних истраживања и нових конструкционих решења, на одговарајући начин, допринесе повећању конкурентности привреде у региону.

На Конференцији ће учествовати 211 аутора, односно коаутора, радова из 9 земаља са 27 универзитета, те 6 научно-истраживачких института и 18 привредних субјеката.

Такође, у оквиру Конференције COMETa 2016 – „Conference on Mechanical Engineering Technologies and Application“ биће представљени производи, опрема и нова технолошка рјешења институција и компанија учесника Конференције.

Најављен је долазак министара индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића, бројних еминентних научних радника, представника реалног сектора и представника локалне власти.

Отварање Конференције је у сриједу 7. децембра у хотелу Бистрица на Јахорини са почетком у 11 часова.

Програм можете погледати овдје