Представници ФТН из Новог Сада посјетили ФПМ Требиње

Представници Факултета техничких наука из Новог Сада 1. децембра су били у радној посјети Факултету за производњу и менаџмент Требиње током које се разговарало о истраживачким пројектима и наставним активностима од заједничког интереса.

Делегацију новосадског Факултета техничких наука чинили су декан проф. др Раде Дорословачки и директор Департмана за индустријско инжењерство и менаџмент проф. др Бојан Лалић, док је Факултет за производњу и менаџмент представљао декан проф. др Душан Јокановић са продеканима.

На састанку је договорено да се продуби сарадња ова два факултета, а једна од тема је била и заједничко организовање докторских студија.

Декан Дорословачки изразио је посебно задовољство степеном опремљености лабораторија и кабинета на Факултету за производњу и менаџмент. Посебну пажњу привукле су му досадашње пројектне активности факултета, у првом реду чланство Факултета у CEEPUS мрежи.

Професор Дорословачки је одржао и предавање на тему образовања, коме су присуствовали наставници, сарадници и велики број студената. На предавању су истакнути неки од најзначајнијих праваца при модернизацији наставе, увођењу нових дидактичких средстава, као и употреби рачунара у процесу наставе.