Представник УИС-а на Привредном форуму Републике Српске и Србије

Привредни форум Републике Српске и Србије, на којем учествују представници више од 200 компанија и развојних агенција из Србије и Српске, отворен је данас у Новом Саду, а у име Универзитета у Источном Сарајеву учествовао је проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић.

Други по реду Привредни форум, који осим компанија из Србије и Српске окупља и представнике компанија из Мађарске, Бугарске, Румуније и Словеније, отворио је предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручивши да ће организовање оваквог скупа допринијети склапању нових партнерстава и унапређивању привредне сарадње земаља учесница.

У радном дијелу Форума, у сарадњи са Европском мрежом предузетништва, одржано је око 400 састанака, као и велики број међународних пословних сусрета за предузећа, развојне агенције и привредне коморе.

Циљ Форума је представљање најбољих рјешења у пракси, умрежавање идеја, размјена информација, као и проналажење потенцијалних партнера за реализацију привредних пројеката од заједничког интереса.

Тежиште овогодишњег Форума базирано је на сарадњи малих и средњих предузећа Републике Српске и Србије.

Форум организују Агенција за развој малих и средњих предузећа Републике Српске и Развојна агенција Србије у оквиру Европске мреже предузетништва.

Осим проректора Мољевића и предсједника Народне скупштине Српске, на форуму су учествовали и министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, директор Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић, директор Агенције за развој малих и средњих предузећа Републике Српске Маринко Ђукић, предсједник Покрајинске владе Игор Мировић, као и директор Развојне агенције Србије Жељко Сертић.

Привредни Форум је постао важна спрега у развоју односа Републике Српске и Србије, као и у јачању привредне и економске сарадње, сагласни су учесници овогодишњег Форума.

Ово је други овакав скуп, а први Привредни форум Републике Српске и Србије одржан је прошле године у Бањој Луци.