Отварање ”Научноистраживачке радионице”

Министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић синоћ је на Економском факултету Универзитета у Источном Сарајеву отворио програм „Научноистраживачке радионице“.

Програм едукације у обиму од 70 часова, реализоваће се од новембара 2016. до марта 2017. године на Економском факултету Пале, Економском факултету Брчко и Факултету пословне економије Бијељина. Планирано је учешће еминентних научноистраживачких радника из Републике Српске и земаља у окружењу.

Комић је на отварању рекао да су Влада Републике Српске и ресорно министарство опредијељени за сталну помоћ научноистраживачком раду, те да се ова помоћ пружа кроз програмске подршке младим истраживачима, за одласке на међународне скупове, публиковање, те кроз Фонд “Доктор Милан Јелић” за стипендирање најбољих студената.

„Кроз овакве радионице студенти ће се обучити како да приступе проблему, како да га дефинишу, разраде, како да користе податке, изведу закључке и како да дају приједлоге”, истакао је Комић.

Декан Економоског факултета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Љубиша Владушић рекао је да је циљ ових радионица да се студентима објасни све оно што им је потребно као додатно знање и вјештине које ће им бити потребне на тржишту рада.