Ректор Грујић честитао студентима Међународни дан студената

Универзитет у Источном Сарајеву, на челу са ректором проф. др Радославом Грујићем, свим студентима у Републици Српској честита 17. новембар – Међународни дан студената!

Драги студенти, на овај Дан који је посвећен управо вама, на којима почива наше друштво, желимо да знате да образовни систем и Универзитет у Источном Сарајеву раде за вас и да улажемо све напоре како бисмо побољшали квалитет вашег образовања.

Образовање је једна од најважнијих претпоставки за развој и напредак сваког друштва, што посебно долази до изражаја у времену глобализације. Цијенећи значај мобилности студената, активно радимо на промоцији и могућности размјене студената, желимо да примјере добре праке примјенимо на наш Универзитет.

Имајући ову чињеницу у виду, Универзитет у Источном Сарајеву наставиће да унапређује систем образовања. Учинићемо све да вам помогнемо на путу остварења ваших талената и могућности. Циљ нам је да створимо образоване и стручне људе који ће бити носиоци просперитета Републике Српске.

Међународни дан студената обиљежава се у спомен на прашке студенте и средњошколце, који су због мирног протеста против нацистичке окупације своје земље, одржаног 17. новембра 1939. године стријељани без суђења. Тог дана нацисти су угушили демонстрације, затворили све установе високог образовања у Чешкој и послали више од 1200 студената у концентрационе логоре.