Презентовани међународни пројекти у којима учествује Универзитет у Источном Сарајеву

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву 17. новембра представљени су актуелни међународни пројекти у које је Универзитет укључен. Учесници су презентовали досад спроведене активности у оквиру пројеката, а говорило се и о будућим плановима.

Циљ одржавања оваквих састанака је обавијестити и укључити што већи број представника академске заједнице Универзитета у реализацију међународних пројеката, те размјена искустава учесника како би заједнички пронашли најбоља рјешења.

Састанку су присуствовали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, те координатори и учесници у пројектима.

Учешће наших истраживача у међународним пројектима је од изузетног значаја за развој Универзитета јер стимулише младe научникe да се усавршавају и доносе добробит цијелом друштву, а сам Универзитет у Источном Сарајеву гради интегритет у свијету.

Мобилност студената и академског особља од изузетног је значаја јер доприноси јачању квалитета програма и изврсности истраживања, јача академску и културну интернационализацију европског високог образовања и сарадњу међу високообразовним институцијама.

Планирано је да се овакво представљање пројеката оржава свака три мјесеца, а наредни састанак заказан је за фебруар 2017. године.