Чубриловић: Универзитет у Источном Сарајеву – једна од најреспектабилнијих образовних институција у БиХ

Ректор проф. др Радослав Грујић данас је у Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву угостио предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића.

Тема радног састанка била је тренутно стање, као и перспективе развоја Универзитета са посебним акцентом на побољшање квалитета у настави и знања студената који завршавају студиј на Универзитету у Источном Сарајеву.

Према ријечима ректора проф. др Радослава Грујића посебно је истакнута важност сарадње Универзитета са привредним окружењем, односно јачање већ започетих добрих односа са привредним субјектима, посебно у градовима гдје постоје организационе јединице Универзитета у Источном Сарајеву.

„На данашњем састанку констатовали смо да су стратешки правци развоја Универзитета добро постављени, а један од стратешких циљева је и интензивирање сарадње са универзитетима у окружењу. Циљ је подизање квалитета знања како би се успјешно имплементирало у привреду, која би на тај начин превазишла тренутне проблеме и изашла на међународно тржиште“, рекао је ректор Грујић.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић подјсетио је да је НС оснивач Универзитета у Источном Сарајеву, једне од најреспектабилнијих обрзовних институција у БИХ, те да се континуирано интересује за рад ове високообразовне институције.

„Мислим да овај Универзитет заслужује да његов успјешан рад буде показан у јавности, да грађани и академска заједница имају увид са каквим могућностима располаже и колико су присутни у поједним областима, па и у нашој привреди. Сигурно да привреда може да нађе свој интерес за сарадњу са овим Универзитетом и да допринесе побољшању рада“, истакао је Чубриловић.

Указујући на проблеме финансијске природе са којима се суочава Универзитет, Чубриловић је нагласио да Влада РС и институције које сарађују са Универзитетом морају да дају пуну подршку раду Универзитета у Источном Сарајеву.

„Морамо бити искрени према овој образовној институцији и мислим да јој се мора дати друштвени третман који заслужује“, закључио је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

На данашњем радном састанку, осим ректора проф. др Радослава Грујића, делегацију Универзитета су чинили финансијски директор Универзитета Вера Мацура и проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић.