Универзитет у Источном Сарајеву предложен за члана Сталног комитета Дунавске ректорске конференције

На Генералној скупштини Дунавске ректорске конференције, одржаној 11. новембра у Аустрији на Универзитету у Кремсу, Универзитет у Источном Сарајеву предложен је за члана Сталног комитета ове Конференције испред Босне и Херцеговине.

У име Универзитета у Источном Сарајеву Дунавској ректорској конференцији, одржаној од  9. до 11. новембра, присуствовали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић и проректор за науку, истраживање и развој проф. др Славиша Мољевић.

Представници Универзитета у Источном Сарајеву, током одржавања Конференције, успоставили су конткте са више универзитета, потенцијалних партнера за нове пројекте.

На Генералној скупштини Дунавске ректорске конференције презентован је извјештај о урaђеним активностима за 2016. годину, а представљен је и план рада за 2017. годину. Посебан акценат стављен је на будуће активности с циљем повећавања видљивости мреже чланица Дунавске ректорске конференције, могућности аплицирања пројеката за „Хоризон 2020“, организацију љетних школа, те наставка подршке различитим пројектима.

Током састанака одржаних у склопу Дунавске ректорске конференције, изабран је и нови предсједавајући ове Конференције – Дунавски Универзитет у Кремсу.

Најистакнутијим појединцима са изузетним научним достигнућима и ове године су додијељене награде у двије категорије – „Дунавска награда“ и „Дунавска награда за младе истраживаче“.

Сљедећи састанак Дунавске ректорске конференције ће бити организован на Унивезитету у Загребу у новембру 2017. године.

Дунавска ректорска конференција основана je 1983. године у Бечу. Данас су њене чланице 71 универзитет из подунавског региона. Конференција има за циљ побољшање квалитета високог образовања, истраживања, а бави се и другим темама од значаја за развој универзитета и друштва у земљама дуж подунавског региона.