Одржан научни скуп на Педагошком факултету у Бијељини

На Педагошком факултету у Бијељини Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржан научни скуп са којег је декан овог Факултета Далибор Стевић поручио да ће бити предложено академској јавности и ресорном министарству да учитељски факултети треба да уведу петодогодишњи студиј.

Наводећи да би такав студиј, пратећи европске трендове, требало да буде обавезан и завршни, односно свеобухватни, Стевић је истакао да ће приједлог бити упућен као закључак научног скупа “Научно-технолошке и друштвене промјене и њихов утицај на систем образовања и васпитања”.

Он је напоменуо да овај факултет прати савремене европске трендове и даје смјернице којим би требало да иде домаће образовање.

“Добра искуства из окружења свакако треба видјети и примијенити у нашим условима. Ми желимо да све што је потковано научним чињеницама примијенимо у пракси, у настави”, рекао је Стевић.

На седмом по реду научном скупу који се одржао на Педагошком факултету професори факултета из Републике Српске и региона су представили студентима радове и достигнућа у различитим областима.

На скупу је организован рад седам научних секција, а највише интересовања исказано је за методику и педагогију.

Извор: Срна