Компанија “М:тел” расписала конкурс “Стипендије за будућност”

Компанија “М:тел” расписала је данас конкурс “Стипендије за будућност” за студенте електротехнике и информационих технологија у БиХ који ће бити отворен до краја новембра.

Ова компанија ће седму годину узастопно додијелити 25 стипендија најбољим студентима електротехничких факултета у Бањалуци, Источном Сарајеву и Сарајеву, као и Факултета електротехнике у Тузли, те мостарског Факултета стројарства и рачунарства и Факултета информационих технологија.

“Конкурс се односи на студенте завршне године и апсолвенте првог циклуса студија који имају просјек оцјена осам и изнад осам, те који нису обновили ниједну годину студија током студирања”, саопштено је из ове компаније.

Осим општих услова при избору будућих стипендиста, компанија “М:тел” вреднује и ангажман студената у хуманитарним акцијама, односно друштвено одговорним пројектима, те бодује и освојене награде у областима које нису предмет студија, као што су култура, умјетност и спорт.

Изабрани стипендисти ће добијати мјесечно 300 КМ до краја првог циклуса студија, али имаће и шансу да бораве на једномјесечној стручној пракси у компанији “М:тел”.

Студенти своју пријаву на конкурс могу послати до 30. новембра на адресу компаније “М:тел”, а све информације о стипендирању могу пронаћи на интернет страници mtel.ba/stipendije.

извор: Срна