Састанак ректорских конференција Републике Српске и Србије

На Факултету пословне економије у Бијељини у понедјељак, 31. октобра, у 12 часова одржаће се састанак Ректорске конференције Републике Српске и Конференције универзитета Србије (КОНУС), на ком је планирано потписивање споразума о сарадњи између ректорских конференција двије земље.

Састанку ће присустовати представници јавних и приватних универзитета који су чланови ректорских конференција, као и представници министарстава Републике Српске и Србије.

Ректорска конференција Републике Српске утврђује и заступа заједничке интересе универзитета у Републици и остварује сарадњу са институцијама у области образовања у Републици, БиХ, Европи и свијету. Пуноправни чланови Ректорске конференције су ректори лиценцираних универзитета у Републици Српској.

Конференција за медије планирана је у 12:45 часова на Факултету пословне економије, новинарима ће се обратити предсједавајући Ректорске конференције у Републици Српској проф. др Радослав Грујић, који је ректор Универзитета у Источном Сарајеву, као и предсједник Конференције универзитета Србије проф. др Владимир Бумбаширевић, који је ректор Универзитета у Београду.