На Сајму књига у Београду промовисана издања Универзитета у Источном Сарајеву

На Међународном сајму књига у Београду 26. октобра je одржана промоција издања Универзитета у Источном Сарајеву.

На штанду Републике Српске на Сајму представљена су издања Филозофског факултета у Палама објављена 2015. и 2016. године: „Радови“ бр. 17, три тома, као и зборник радова са научног скупа (22-24. мај 2015) „Наука и евроинтеграције“, два тома. Издања су представили проф. др Мишо Кулић, доц. др Драга Мастиловић и доц. др Марија Летић.

Промовисанo je и издањe „Економска политика – регионални аспекти“, о ком су говорили проф. др Никола Фабрис, проф. др Љубиша Владушић, извршни директор ЦБЦ др Радоица Лубурић и др Бојан Димитријевић, те књига „Предузетништво и одлучивање“ аутора проф. др Ненада Лалића са Економског факултета у Брчком о којој су говорили сам аутор и рецезент Милија Сукновић, декан Факултета организационих наука у Београду.

Универзитет у Источном Сарајеву и ове године, већ традиционално, представља своја издања и научне часописе на штанду Републике Српске на 61. Међународном београдском сајму књига.

Током трајања манифестације изложено је и 20 публикација које су настале између два београдска Сајма.

Земља почасни гост Сајма је Иран, а до 30. октобра, представиће се више од 450 домаћих и иностраних излагача, међу којима значајан наступ има и Република Српска на штанду који је у знаку реченице “Идеш ли, роде” Петра Кочића.

Током трајања ове манифестације, премијерно ће бити представљена књижевна издања, а публика ће моћи да присуствује и бројним дискусијама и предавањима о књижевности, издаваштву и актуелном друштвеном тренутку.