Интензивирање сарадње између двије музичке академије

Декан Музичке академије Универзитета у Сарајеву проф. др Сенад Казић у понедељак, 17. oктобра, био је у радној посјети Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву

Декана Казића примио је декан Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву доц. мр Дражан Косорић, а састанку су присуствовали и проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт УИС-а проф. мр Сандра Ивановић и продекан за умјетнички и научно-истраживачки рад на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву проф. мр Биљана Штака.

Тема разговора билa је унапређење свих облика сарадње између двије академије, кроз концертну дјелатност, учешће у заједничким умјетничким пројектима и др.

Констатовано је да је сарадња између двије академије у претходној академској години била успјешна и резултирала је заједничким учешћем студената двије академије у оквиру симфонијског оркестра, под руководством Огњена Бомоштара,  који је имао наступе на Свечаној академији поводом обиљежавања Дана Универзитета у Источном Сарајеву, 24. маја 2016. и свечаном отварању 7. Интернационалног фестивала хармонике Акордеон Арт, 15.јуна 2016.,  гдје је оркестар имао цјеловечерњи концерт.

Закључено је да сарадња и у новој академској години треба да буде настављена и интензивирана.