Обиљежавање Дана Медицинског факултета

Поводом 23. годишњице,у петак 14. октобра 2016. године, Медицински факултет Универзитета у Источном Сарајеву прославио је Дан факултета.

Свечаном сједницом предсједавао је декан проф. др Милан Кулић, а међу угледним званицама били су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Небојша Арсенијевић, академици Мирко Шошић, Марко Вуковић и Миодраг Чолић, министар породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, начелник Општине Фоча Радисав Машић, декани и продекани Медицинских факултета из окружења и Универзитета у Источном Сарајеву, те остали почасни гости.

Свечана сједница је почела у 12 часова у амфитеатру Факултета извођењем химне Републике Српске, а наставила се извјештајем Декана о раду Факултета у академској 2015/2016. години, те поздравним говорима уважених гостију. Приликом прославе Дана факултета заслужним професорима, запосленима, студентима и институцијама декан, проф. др Милан Кулић додијелио је признања и награде за њихов научни и стручни рад, као и помоћ у афирмацији Факултета.