Одржан Седми симпозијум доктора стоматологије Републике Српске са међународним учешћем

На Медицинском фалултету у Фочи, у суботу 15. октобра, одржан је Седми симпозијум доктора стоматологије Републике Српске са међународним учешћем, на којем су девет стручних тема изложили предавачи са стоматолошких и медицинских факултета из Београда, Загреба, Скопља, Фоче и једне приватне ординације из Новог Сада, а којем је присуствовало 300 стоматолога из Српске.

Двије стручне теме представили су и професори Медицинског факултета из Фоче, одсјека Стоматологија, Свјетлана Јанковић и Ивана Симић.

Помоћник декана Медицинског Факултета у Фочи за Стоматолошки одсјек Никола Стојановић рекао је да на Симпозијуму први пут учествују професори са четири универзитета.

“Стоматологија је струка која тражи непрестано улагање у себе, а домаћи стоматолози теже могу да прате развој науке због финансијских недостатака. Овакви скупови су прилика да држимо корак са Европом, а када за то дође прилика, да савремене методе примијенимо у ординацијама и пацијентима пружимо квалитетнију услугу”, рекао је Стојановић.

Предсједник Коморе доктора стоматологије Републике Српске Младен Мишељић рекао је да стоматолози масовно посјећују овакве скупове, да би сазнали нове трендове у овој области, те да би видјели гдје су на “љествици савремене стоматологије”.

Он је навео да у Српској тренутно ради 980 лиценцираних стоматолога, с тим што се овај број свакодневно повећава, те да би се у будућности могао јавити проблем прекомјерног кадра.