Одржавање Међународног пољопривредног симпозијума “Agrosym 2016”

Пољопривредни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, Агрономски Медитерански институт из Барија,  у сарадњи  са престижним међународним институцијама, од 6. до 9. oктбoра на Јахорини (Хотел Термаг), организују Међународни пољопривредни симпозијум “Agrosym 2016”.

Категоризацијом научних скупова, која представља одређивање ранга (квалитета) научних скупова који се одржавају у Републици Српској, “Agrosym” је најбоље рангирани научни скуп у Републици Српској, у конкуренцији од 50 научних скупова из свих области и једини у категорији “Међународни научни скуп од посебног значаја”.

Већ седму годину заредом, Симпозијум је годишња платформа за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији. “Agrosym” представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва по питању најновијих глобалних и регионалних трендова у агро-прехрамбеном сектору.

Важно је нагласити да научни одбор чине научници са свих континената, а то овом скуп даје снажан међународни печат и научни кредибилитет.

Прошлогодиње издање “Agrosym 2015″посјетило је више од 800 учесника из 71 земље свијета, те је представљено око 750 радова.

Више информација можете пронаћи на  http://www.agrosym.rs.ba/ .