Предсједнику Српске уручена медаља Православног богословског факултета

Предсједнику Републике Српске Милораду Додику, 24. септембра, уручена је Медаља Православног богословског факултета у Фочи, за подршку и развој ове установе.

Предсједник Српске посјетио је Православни богословски факултет, који је од ове године смјештен у новој згради, чију је адаптацију финансирала Влада Српске, те обишао радове у Универзитетској болници, као и Студентски дом, чија је градња завршена ове године.

“Бити у Фочи и свједочити ономе што је урађено у посљедње вријеме заиста је угодно. Завршен је Богословски факултет, у који је Влада уложила комплетна средства, откупила зграду управе `Маглића` која је реконструисана”, рекао је Додик.

Он је навео да Влада Српске улаже седам милиона КМ у реконструкцију фочанске болнице, која ће добити нову фасаду, столарију и гријање, те да ће помоћи и градњу моста на Дрини, која је у току.

Предсједник Српске је истакао да Студентски дом својом архитектуром плијени пажњу као необично лијеп и функционалан објекат.

“Студентски дом је био захтјев академске заједнице, а знамо да су живост у граду и економија базирани на два факултета који овдје функционишу. Половином идуће седмице дом ће бити отворен, а прве станаре примиће у овој школској години”, рекао је Додик.

Извор: Срна

foto (2)