Дијалог младих људи из Руске Федерације и земаља балканске регије

На Међународном форуму младих “Дијалог младих људи из Руске Федерације и земаља балканске регије”, Босну и Херцеговину и Универзитет у Источном Сарајеву представљао је мр Огњен Куртеш, сарадник на Филозофском факултету Пале.

У оквиру петодневног Форума, учесници су имали сусрете са представницима Министарства образовања и науке Руске Федерације, Министарства иностраних послова, Федералне агенције за питање младих, Фонда Горчаков, Савјета младих Русије, Фондације Руски свијет, Савјета за међународне односе, Института за славистичке студије Руске академије наука, Универзитета Ломоносов, Росотрудничества, Московског државног универзитета и Московског технолошког универзитета.

У оквиру петодневног рада по секиција разматрана су сљедећа питања: могућност академске размјене наставника и студената, успостављање контаката између универзитета Руске Федерације и балканских земаља, учествовање у заједничким пројектима, те остваривање међукатедарских сарадњи. Било је ријечи и о различитим видовима сарадње на културолошком плану.

Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву